Pannestekt torsk med ovnsbakte gulrøtter, kokte poteter, og krydret smørsaus

Pannestekt torsk med ovnsbakte gulrøtter, kokte poteter, og krydret smørsaus

4.23 (354)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Småpoteter
300 g
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 472 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm gjerne smørsausen i en kjele for seg, hvis du heller ønsker det. Har dere tid, kan potetene bakes i ovnen sammen med gulrøttene i omtrent 20 minutter.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver, og skrell og kutt løken i båter. Fordel gulrøttene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha smørsausen i stekepannen med fisken mot slutten av steketiden, og la det koke opp. Krydre med sitruskrydderet. 
God middag!
Vel bekomme!