Pannestekt torsk med ovnsbakte gulrøtter, kokte poteter, og krydret smørsaus
4.23 (354)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Småpoteter
300 g
Torskefilet
325 g
Smørsaus
½–1 pakke
Sitruskrydder
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 472 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm gjerne smørsausen i en kjele for seg, hvis du heller ønsker det. Har dere tid, kan potetene bakes i ovnen sammen med gulrøttene i omtrent 20 minutter.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver, og skrell og kutt løken i båter. Fordel gulrøttene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha smørsausen i stekepannen med fisken mot slutten av steketiden, og la det koke opp. Krydre med sitruskrydderet.
God middag!
Vel bekomme!