Laktosefri
Glutenfri
Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og knuste persillepoteter
4.37 (257)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Smør
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Rødløk
1 stk
Svinekjaker
300 g
Rødvinssaus
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 580 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å lage potetmos istedenfor, så kan spe på med 1–2 dl melk i kjelen med de ferdigkokte potetene, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i to. Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, kålroten og rødløken, og kutt dem i jevnstore biter.
Fordel rotgrønnsakene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend om på grønnsakene en gang underveis i stekingen.
Ha svinekjakene, kraften fra pakken og rødvinssausen i en kjele, og kok opp under lokk. La det hele trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper, og vend inn halvparten av persillen.
Strø resten av persillen over retten ved servering.
Vel bekomme!