Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og knuste persillepoteter
Laktosefri
Glutenfri

Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og knuste persillepoteter

4.37 (257)
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Rødløk
1 stk
Svinekjaker
300 g
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 580 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å lage potetmos istedenfor, så kan spe på med 1–2 dl melk i kjelen med de ferdigkokte potetene, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Del potetene i to. Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell gulrøttene, kålroten og rødløken, og kutt dem i jevnstore biter. 
 Fordel rotgrønnsakene og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend om på grønnsakene en gang underveis i stekingen. 
 Ha svinekjakene, kraften fra pakken og rødvinssausen i en kjele, og kok opp under lokk. La det hele trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Skyll, tørk og grovhakk persillen. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper, og vend inn halvparten av persillen. 
 Strø resten av persillen over retten ved servering.
Vel bekomme!