Gnocchi alla Sorrentina
Vegetar

Gnocchi alla Sorrentina

4.09 (396)
Under 30 min
12 Ingredienser
Gnocchi alla Sorrentina er en utmerket comfort food rett av bakt gnocchi som stammer fra Sorrento i Italia.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • sukker
Gul paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønne linser
1 pakke
Gnocchi
250–500 g
(Gluten)
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 587 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har en kjele eller stekepanne som tåler stekeovn, kan du bruke den både til å lage sausen, og til å bake retten i ovnen. Topp gjerne retten med litt frisk basilikum.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll, rens og del paprikaen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Vend inn oreganokrydderet, chiliflakene, grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene. La det hele småkoke i 5–10 minutter, eller til gnocchien er ferdigkokt. Sil laken av linsene og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i tomatraguen mot slutten av koketiden. Smak til med salt, pepper og litt sukker. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gnocchien. 
 Kok gnocchien i omtrent 2 minutter, eller til den flyter opp. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje. 
Ha tomatraguen i en ildfast form og fordel gnocchien over. Riv mozzarellaen i mindre biter med fingrene, og topp raguen og gnocchien med mozzarellabitene. Gratiner gnocchiformen i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen.  
 Skyll salaten i kaldt vann. Vend balsamicovinaigretten i salaten rett før servering.
 Hvis du ikke tilbereder hele pakken med gnocchi, kan resten pakkes i plast og oppbevares i kjøleskapet i noen dager. Tilbereder du hele pakken med gnocchi og det er rester igjen, kan formen oppbevares i kjøleskapet og nytes til lunsj dagen etter. 
Vel bekomme!