Pasta carbonara med bacon, ruccola- og tomatsalat Grana Padano
4.25 (482)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Pasta
⅓–½ pakke
Grønne erter
125 g
Egg
1 stk
Grana Padano
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Baconterninger
75 g
Crème fraîche
½ pakke
Pastavann
½ dl
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 802 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels høy varme i et par minutter, til de er gylne.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kok ertene sammen med pastaen det siste minuttet av pastaens koketid. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på omtrent ½ dl av pastavannet i et desilitermål.
Knekk egget i en skål, og skill eggeplommene fra eggehviten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland sammen eggeplommene og osten i en skål.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og baconet i omtrent 3 minutter, til løken er blank og baconet er gyllent. Ha i crème fraîchen, og la den kremede baconsausen småkoke i omtrent 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen pastaen, ertene og den kremede baconsausen, og rør inn eggeblandingen. Spe på med ½ dl av pastavannet, litt etter litt, under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen, tomatterningene, og litt olivenolje, salt og pepper på en middagstallerken.
Frys ned eggehvitene og resten av baconet, og bruk dem neste gang du trenger det.
Vel bekomme!