Glutenfri
Fiskekaker med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og eggesmørsaus
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Purre
1 stk
Fiskekaker
360 g
Rustikk potetmos med timian
500 g
Egg
2 stk
Gressløk
½ bunt
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 891 kcal
- Fett: 53 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til smørsausen med litt sitron hvis du vil ha litt syre i sausen.
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt purren i to på langs, og skyll den fri for jord. Kutt purren i grove biter. Fordel grønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel fiskekakene på den andre siden av brettet. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter.
Legg posen med potetmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
Kok eggene i omtrent 8 minutter. Skyll og finhakk gressløken. Skrell og grovhakk de ferdigkokte eggene. Varm opp smørsausen i kjelen du kokte eggene i, og rør inn eggene og gressløken (se tips).
God middag!
God middag!