Sopprisotto med bakt brokkoli, marinert kylling, Grande Premium-ost og ruccola
Glutenfri

Sopprisotto med bakt brokkoli, marinert kylling, Grande Premium-ost og ruccola

4.22 (133)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • smør
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Vann
4½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Smør
½ ss
(Melk)
Brokkoli
½ stk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
300 g
Ruccola
50 g
Urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 763 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis det samler seg litt stekesjy fra kyllingen på stekebrettet, kan du vende dette inn i risottoen for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og del den i to eller fire, avhengig av størrelsen. Varm opp en ovnssikker gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, soppen og risottorisen i 1 minutt, til det er blankt. Tilsett 4½ dl vann, hønsebuljongen og 1 ss eddik. Kok opp, og ha på et lokk. Putt hele gryten i ovnen, og ovnsbak risottoen i 25–30 minutter, eller til væsken har kokt inn, og risen har litt tyggemotstand. 
 Del brokkolien i buketter. Skjær kyllingen i mindre stykker. Ha kyllingen og brokkolibukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kyllingen og brokkolien i øverste del av ovnen når det gjenstår omtrent 20 minutter av risottoens tilberedningstid. Snu gjerne kyllingen og brokkolien en gang under steketiden.   
 Vend inn ½ ss smør og Grande Premium-osten i risottoen før servering, og smak til med salt og pepper. 
Skyll og tørk ruccolaen. Server ruccolaen og urtedressingen til retten
Vel bekomme!
Vel bekomme!