Pannestekt Frøya lakseloin med potetpuré, honningbakte rødbeter, sprø grønnkål og eplesmørsaus
Glutenfri

Pannestekt Frøya lakseloin med potetpuré, honningbakte rødbeter, sprø grønnkål og eplesmørsaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
½–1 dl
(Melk)
Rødbeter
2 stk
Honning
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Olivenolje
1 ss
Rødt eple
½ stk
Smørsaus
½ pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Frøya mid loin
300 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 796 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan koke eller ovnsbake potetene med rødbetene for å forenkle retten.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Skrell potetene, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt rødbetene i omtrent 2 cm tykke skiver. Fordel rødbetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn honningen. Stek rødbetene i ovnen i 20 minutter, til de er gjennomstekte. Ha grønnkålstrimlene i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje og litt salt.
 Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha smørsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La sausen stå på platen, på lav varme, slik at den holder seg varm. Tilsett epleterningene rett før servering.
 Del laksen i to, og krydre den lett med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Fisken skal ha en gyllenbrun stekeskorpe, og være rå inni når den er ferdig.
 Ta brettet med rødbetene ut av ovnen, og topp dem med grønnkålen. Stek det hele i ovnen i 5 minutter til, eller til grønnkålen er sprø. Vend på grønnkålen en gang i løpet av steketiden for et enda sprøere resultat.  
 Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl melk, litt etter litt, under omrøring, til du har en jevn puré. Bruk gjerne en stavmikser hvis du har. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!