Laktosefri
Glutenfri
Karibisk kylling med mango- og agurksalat, servert med lime- og kokosris
4.15 (404)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ris kokt i kokoskrem og kylling glasert i mangochutney og limesaft gir deilige, sydhavske assosiasjoner.
Ris kokt i kokoskrem og kylling glasert i mangochutney og limesaft gir deilige, sydhavske assosiasjoner.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Vann
- salt
- olivenolje
- pepper
- olje
Kokoskrem
1 pakke
Jasminris
135 g
Limeskall
½ ts
Koriander
½ bunt
Vann
1½ dl
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Mangochutney
1 glass
Garam masala
1 pakke
Lime
½ stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 741 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 100 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Ha kokoskremen, 1½ dl vann og litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. La risen koke under lokk på lav varme i omtrent 12 minutter. Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt agurken i terninger. Bland mangoen, agurken og halvparten av korianderen i en serveringsskål. Smak til med saften fra den halve limen, litt olivenolje, salt og pepper.
Bland mangochutneyen og garam masala-krydderet i en serveringsskål. Smak til med saften fra den halve limen og salt.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den har en jevn stekeskorpe på begge sider. Rør inn mangochutneyblandingen. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek det hele videre i 2–3 minutter.
Smak til den ferdigkokte risen med skallet fra limen. Bland inn resten av korianderen rett før servering.
God middag!
Vel bekomme!