Stekt ørret med agurksalat, kokte poteter og urtedressing
Glutenfri

Stekt ørret med agurksalat, kokte poteter og urtedressing

4.33 (241)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • smør
  • olje
Småpoteter
300 g
Agurk
½–1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Ørretfilet
300 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 564 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 35 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter på 180 grader.

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bland agurken og reddikene sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
Bland lettrømmen og kryddermiksen sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper underveis i stekingen. 
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
Vel bekomme!