Panert torsk med råkostsalat, kokte poteter og dillrømme
4.19 (442)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Panert torsk
360 g
Småpoteter
300 g
Sitron
½ stk
Gulrøtter
400 g
Grønt eple
½–1 stk
Sukker
½–1 ts
Olivenolje
1 ss
Dill
½ bunt
Lettrømme
150 g
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 756 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når potetene er ferdigkokte kan du grovknuse dem sammen med 1 ss smør, og vende inn litt finhakket dill.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i 12–15 minutter, til den er gyllen og sprø.
Kok potetene i lettsaltet vann i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Rør sammen saften fra halve sitronen, ½–1 ts sukker, 1 ss olivenolje og litt salt og pepper i en stor serveringsbolle. Skrell gulrøttene og skyll eller skrell eplet. Grovriv eplet og gulrøttene på et rivjern, ha det i bollen med dressingen, og vend det godt sammen.
Skyll og finhakk ønsket mengde av dillen. Bland ønsket mengde av dillen med rømmen i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!