Gyros med krydderfries, varme multibrød, syrlig kålsalat, agurk, rødløk og urtedressing

Gyros med krydderfries, varme multibrød, syrlig kålsalat, agurk, rødløk og urtedressing

4.2 (215)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • hvitvinseddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Hodekål
100 g
Oregano
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Urtedressing
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 783 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner gjerne løken sammen med kålen for ekstra smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.  
 Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter. Snu potetene en gang underveis i steketiden. Vend inn ønsket mengde av den røkte chilimixen når potetene er ferdigstekt. 
 Kutt kålen i så tynne strimler du klarer med en skarp kniv eller mandolin. Ha kålen i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, oreganokrydderet og litt salt.  
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter.
 Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
 Skyll agurken, og skrell løken. Kutt agurken i tynne skiver, og løken i ringer. Server agurkskivene, løkringene og urtedressingen til retten.
God middag!