Krydret svinekam med potetchunks og brokkolisalat med rødløk og mais, servert med paprikasaus
Glutenfri

Krydret svinekam med potetchunks og brokkolisalat med rødløk og mais, servert med paprikasaus

3.88 (72)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Oregano
1 pakke
Brokkoli
½–1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskorn
160 g
Smør
1 ss
(Melk)
Paprikasaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 598 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke brokkolien og løken i ovnen med potetene, de siste 15 minuttene av potetenes steketid.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av potetens størrelse. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.    
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Krydre med  basilikum- og oreganokrydderet og litt salt mot slutten av kjøttets steketid. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i staver. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann.
Kok brokkolien i 3 minutter. Tilsett rødløken, og gi den et raskt oppkok. Sil av vannet, og ha brokkolien og løken tilbake i kjelen. Ha i maisen og 1 ss smør, og varm opp på høy varme i 2 minutter. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
Bon appétit!
Vel bekomme!