Kantarell
Laktosefri
Glutenfri
Mørkokt svinenakke i kantarell- og rødvinssaus med ovnsbakte rotgrønnsaker og spinat
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- smør
Poteter
350 g
Spinat
50 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Kantareller
100 g
Mørkokt svinenakke
350 g
Rødvinssaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 685 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan lage en grov stappe av potetene hvis du vil.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og spinaten. Skrell gulrøttene og kålroten. Kutt potetene, gulrøttene og kålroten i jevnstore biter.
Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu grønnsakene underveis i stekingen. Vend inn spinaten etter at du har tatt grønnsakene ut av ovnen.
Børst soppen fri for jord, og riv de største i mindre biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Ha i kjøttet, kraften fra pakken og rødvinssausen, og kok opp under lokk. La det hele trekke på lav varme i omtrent 15 minutter.
God middag!
Vel bekomme!