Glutenfri
Ovnsbakt torsk med squash og cherrytomater i kryddersmørsaus, servert med potetmos
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Cherrytomater
250 g
Hvitløksfedd
1 stk
Kryddersmør
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Torskefilet
325 g
Squash
½ stk
Potetmos
500 g
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 572 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 40 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne retten i dype skåler så det er lettere å få med sausen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt tomatene i fire. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. La tomatene og hvitløken surre i smøret i 2–3 minutter, eller til tomatene har begynt å gå litt i oppløsning, og sausen er litt kremet. Smak til med soyasausen (se tips).
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Fordel fisken i en romslig, smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Fordel sausen fra punkt 2 over fiskestykkene.
Skyll og kutt squashen i tynne skiver på omtrent 1 mm, og legg squashskivene i taksteinmønster på toppen av fisken og sausen. Krydre squashen med litt salt og pepper, og drypp over litt olje. Stek det hele i ovnen i 10–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Hell potetmosen over i en kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!