Tortillapai med chili con carne, karamellisert rødløk og salat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Hvetetortillaer
4 stk
Grønn paprika
1 stk
Chili con carne
600 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Smør
2 ss
Rødløk
1 stk
Smør
½ ss
Sukker
1 ss
Tobladssalat
50 g
Hvitløksdressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 980 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 101 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil, så kan du kutte tortillaene i trekanter, og steke dem i ovnen i 4–5 minutter, til de er sprø. Da serverer du chili con carnen og den karamelliserte løken ved siden av.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Legg tortillalefsene overlappende i en vid paiform. Pensle lefsene med det smeltede smøret.
Skyll, rens og kutt ønsket mengde av paprikaen i tynne skiver. Fordel chili con carnen i tortillaformen. Legg på paprikaskivene, og topp med Grande Premium osten. Stek paien på nederste rille i ovnen i 10–15 minutter, til den er gjennomvarm.
Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett litt salt, ½ ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, til løken er gyllen.
Skyll og tørk salaten, og ha den i en bolle. Vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
Ta ut paien når osten er gyllen, og fordel den karamelliserte løken over paien.
Server hvitløksdressingen til retten.
Hvis det blir pai til overs, smaker den utmerket til lunsj dagen etter.
Vel bekomme!