Glutenfri
Mørkokt svinebog i sennepssjy med timianbakt kålrot, syrlig rødkål og potetmos
3.95 (81)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Melk
1–1½ dl
Smør
1 ss
Kålrot
300 g
Timian
1 bunt
Smør
½ ss
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ss
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Vann
½ dl
Gul løk
1 stk
Sjysaus
1 pakke
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Grov sennep
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 721 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 57 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne sennepen ved siden av retten, så middagsgjestene selv kan ha på så mye de ønsker.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt kålroten i omtrent 3 cm store biter. Grovhakk timianen. Fordel kålroten utover et stekebrett med bakepapir, og ha over timianen, salt, pepper og ½ ss smør. Stek kålroten midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gjennomstekt. Snu på kålroten halvveis inn i steketiden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i et par minutter, til den er blank. Tilsett ½ ss sukker, 1 ss eddik og ½ dl vann, og la det hele koke til væsken er kokt inn i kålen. Smak til med salt.
Skrell og kutt løken i omtrent 1 cm brede skiver. Ha løken, sjysausen, kjøttet og sjyen fra pakken i en kjele. Kok opp, og la det hele småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter. Smak til sausen med sennepen, salt og pepper.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–1½ dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!