Villhjort
Norsk villhjorteskavsgryte med smak av steinsopp, servert med rørte tyttebær og persillepoteter
4.29 (251)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Smør
½ ss
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
100 g
Baconterninger
150 g
Villhjortskav
250 g
Oksebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Hvetemel
1 ss
Vann
2 dl
Glutenfri soyasaus
1 pose
Rørte tyttebær
1 pakke
Flatbrød
2 pakke
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 730 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La gjerne et par, tre skiver med brunost smelte inn i sausen for ekstra god smak.
Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og grovhakk persillen.
Skrell løken og gulrøttene, og børst soppen fri for jord. Grovhakk løken, kutt gulrøttene i terninger og soppen i skiver. Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun baconterningene og villhjorteskaven i 2–3 minutter. Stek kjøttet i flere omganger, så det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på et fat når det er godt stekt.
Varm opp kjelen fra punkt 2 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, gulrøttene og soppen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Dryss over 1 ss mel, og rør inn 2 dl vann. Kok opp, og ha kjøttet i kjelen. Ha i oksebuljongen og halvparten av steinsoppulveret, og kok det hele på middels varme i 2–3 minutter. Rør inn crème fraîchen, og varm det hele forsiktig opp. Smak til gryten med soyasausen, salt, pepper og mer av steinsoppulveret.
Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn halvparten av persillen og ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene og flatbrødene til retten, og dryss over resten av persillen ved servering.
Vel bekomme!