Marokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med bulgur, tranebær og mandler
Laktosefri

Marokkansk lammegryte i krydret tomatsaus med bulgur, tranebær og mandler

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
13 Ingredienser
Søte smaker, aromatiske kryddere og gode råvarer kjennetegner det populære, marokkanske kjøkkenet. Her får du alt dette i én rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Mandler
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Honning
1 pakke
Røkt chilimix
⅓ pakke
Mørkokt lammebog
500 g
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Tomatpuré
2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Vann
4 dl
Bulgur
125 g
(Hvete)
Tyrkisk krydder
½ pakke
Tranebær
½ pakke
Mynte
1 bunt
Mandelskiver
1 pakke
(Mandler, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 877 kcal
  • Fett: 44 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist mandelskivene i en tørr og middels varm stekepanne, til de får litt farge. Hvis du har sitron hjemme, er det godt å presse litt sitronsaft over retten. En spiseskje smør er godt i bulguren!

Bland honningen, 2 ss olivenolje og ⅓ pakke av chilikrydderet til en marinade i en skål. Bland kjøttet med marinaden på en tallerken. Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet, løken og gulrøttene i 2 minutter.  
Tilsett tomatpuréen, hønsebuljongen, det tyrkiske krydderet og 4 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk på middels lav varme i 20 minutter. Rør om underveis, så gryten ikke svir seg. Ta av lokket, og kok gryten uten lokk i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chilikrydder. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men tilsett det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt.  
Skyll, rist og grovhakk mynten. Topp retten med mandelskivene og mynten.
God middag!
Vel bekomme!