Sitruskrydret svinekam med smørstekt blomkål og eple, servert med potetmos og brun saus

Sitruskrydret svinekam med smørstekt blomkål og eple, servert med potetmos og brun saus

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Grønt eple
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 711 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne en skive brunost i sausen for ekstra god smak.

 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gyllent. Ha i 1 ss smør og ønsket mengde av sitruskrydderet når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden, og øs sitrussmøret over kjøttet. 
 Legg posene med potetmos og brun saus i en kjele med vann. Kok opp, og la posene småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Skyll spinaten og eplet. Kutt blomkålen i buketter, og eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 4–5 minutter, til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og eplet, og stek det hele i 1–2 minutter, til spinaten så vidt har falt sammen.
God middag!
Vel bekomme!