Tomatsuppe med egg, pannekaker og sprøstekt bacon
4.11 (66)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
2 pakke
Tomatsausbase
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Vann
4 dl
Pannekaker
1 pakke
Egg
2 stk
Baconterninger
150 g
Pinjekjerner
1 pakke
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1121 kcal
- Fett: 50 g
- Karbohydrater: 112 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre suppen til de voksne med litt chili for en spicy vri!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i tomatpureen og la det surre 1 minutt til. Ha i tomatsausbasen, hønsebuljongen og 4 dl vann. La suppen småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett creme fraichen og kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Pakk pannekakene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kok eggene i 7–8 minutter. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Rist pinjekjernene i 1–2 minutter, eller til de har fått litt farge. Ha pinjekjernene over på en tallerken. Ha litt olje i stekepannen, og stek baconterningene i 4–5 minutter, til det blitt sprøtt.
Skyll, tørk og finhakk gressløken. Topp suppen med eggene, pinjekjernene og den finhakkede gressløken, og server pannekakene med baconet til suppen.
Vel bekomme!