Høyryggfilet
Glutenfri
Helstekt høyryggfilet med aromasopprisotto, sprø grønnkålchips og basilikumpesto
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser
Sous vide høyryggfilet er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt som kun trenger en rask oppvarming.
Sous vide høyryggfilet er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt som kun trenger en rask oppvarming.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 pakke
Vann
4½ dl
Smør
1 ss
Grønnkål
1 pakke
Høyryggfilet
300 g
Sitron
½ stk
Basilikumpesto
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 731 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du ikke å lage chips av grønnkålen, kan du steke den raskt i en stekepanne med litt smør. Tilsett mer vann i risottoen hvis den blir for tørr.
Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Kok opp en kjele med 4½ dl vann, og ha i grønnsaksbuljongen. Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire.
Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 3 minutter, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Spe på med buljongvannet, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke på middels lav varme i 15 minutter. Rør i risottoen av og til.
Skyll grønnkålen i kaldt vann, fjern stilkene og tørk kålbladene med kjøkkenpapir. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, litt salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i 10 minutter. Snu på grønnkålen halvveis inn i steketiden. Avkjøl grønnkålen på en rist.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på alle sidene. Legg kjøttet over på et stekebrett med bakepapir, og stek det midt i ovnen i 5 minutter. La kjøttet hvile i 2 minutter, og skjær det i skiver før servering.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend inn osten og 1 ss smør i risottoen. Smak til med saften fra den halve sitronen, salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter. Server sitronbåtene og basilikumpestoen til retten.
Vel bekomme!