Laktosefri
Glutenfri
Sesambakt laksefilet med wokket kålblanding, jasminris, sweet chilisaus og lime
4.19 (904)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
Sesamfrø
1 pakke
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Delt kinakål
200 g
Lime
1 stk
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 705 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også riste sesamfrøene i en tørr stekepanne, og drysse dem over retten ved servering.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt, pepper og sesamfrøene. Stek fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den så vidt flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell rødløken og gulroten. Kutt løken, gulroten og kålen i strimler.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og kålen i 2–3 minutter. Smak til med salt.
Kutt limen i båter. Server limebåtene og sweet chili-sausen til retten.
Vel bekomme!