Stekt lyrfilet med hvitløksbakte grønnsaker, smørsaus og saltkokte poteter
Glutenfri

Stekt lyrfilet med hvitløksbakte grønnsaker

servert med smørsaus og saltkokte poteter
4.08 (258)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Reddiker
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Smørsaus
½ pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
400 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
36 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også dele potetene i to, og steke dem i ovnen med grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og kutt reddikene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel brokkolien, reddikene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.   
Vel bekomme!