Laktosefri
Glutenfri
Urtestekt kyllingbryst med ovnsbakt søtpotetrisotto, crispy grønnkål og stekesjy
4.19 (506)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- vann
- smør
- soyasaus
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Strimlet grønnkål
100 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl
Kyllingbryst med skinn
300 g
Persillade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 740 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 96 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har dårlig tid, kan du skjære kyllingen i strimler og steke den i en stekepanne.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Legg søtpotetterningene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og gulrøttene utover den andre siden. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør i risen av og til.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med persilladen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gjennomstekt. Hvis du bruker et steketermometer, skal kyllingen ha en kjernetemperatur på 68 grader. La kyllingen hvile i 4–5 minutter, og skjær den i skiver før servering.
Ha grønnkålen i en skål, og kna inn litt olje og salt. Fordel kålen oppå gulrøttene i ovnen, når det gjenstår 4–5 minutter av steketiden, og stek til kålen er sprø.
Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Ha 1 dl av de ovnsbakte søtpotetterningene over i en skål, og mos dem sammen med den revne osten. Bland den moste søtpoteten inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
God middag!