Kyllinggyros i pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki
4.16 (243)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Kyllinggyros
300 g
Rød paprika
½–1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Pitabrød
4 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 948 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 107 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet for et ekstra saftig resultat.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i to på langs, og deretter i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Vend inn løkskivene, og la rødløken trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gyrosskjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
Skyll paprikaen, agurken og salaten. Kutt paprikaen og halve agurken i terninger, og kutt salaten i strimler. Sil laken av maiskornene. Ha paprikaen, agurken, salaten og maisen i hver sin serveringsskål.
Stek pitabrødene som anvist på pakken.
Grovriv resten av agurken på et rivjern, og klem ut vannet med hendene. Bland agurken, yoghurten og persilladen sammen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Fyll pitabrødene med kjøttet, grønnsakene, tzatzikien og den lettsyltede rødløken.
Vel bekomme!