Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- mandler,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Aspargesrisotto
Asparges
125 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Sitron
½ stk
Vann
5 dl
Smør (Melk)
½ ss
Topping
Sjampinjong
200 g
Mandelflak (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Asparges
125 g
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 510 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvitvin smaker nydelig i risottoen. Dersom du har hvitvin hjemme, kan du tilsette omtrent 1 glass hvitvin og la det koke inn i risen rett før du begynner å tilsette buljongvannet.
- Forberedelser: Kutt endene av aspargesene, og del dem i mindre biter. Skrell og finhakk sjalottløken og begge hvitløksfeddene. Børst soppen fri for jord, og del den i skiver.
- Aspargesrisotto: Kok opp 5 dl vann, og bland inn buljongen. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og halvparten av hvitløken i omtrent 3 minutter, eller til løken begynner å bli blank. Vend inn risottorisen og stek videre i 1–2 minutter, eller til risen er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand.
- Topping: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 4–5 minutter, eller til den er gyllen. Ha mandelflakene, resten av hvitløken og halvparten av aspargesen i pannen når det gjenstår 3 minutter av steketiden. Krydre med litt salt og pepper.
- Aspargesrisotto, fortsettelse: Når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden til risottoen, vend inn halvparten av aspargesen, og la dem koke i risottoen. Vend inn den revede osten og omtrent ½ ss smør i risottoen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper rett før servering.
- Servering: Skyll og grovhakk persillen. Topp risottoen med de stekte grønnsakene, mandelflakene og persillen.