Sprøstekt gnocchi med gresskarkrem, rosettkål og pepperoni, servert med Grana Padano
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Gresskar
1 stk
Lettmelk
2½ dl
Rødløk
1 stk
Rosettkål
1 pakke
Pepperonipølse i skiver
1 pakke
Gnocchi
1 pakke
Smør
1 ss
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 797 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 101 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell gresskaret, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt halvparten av gresskaret i terninger på 1x1 cm, og resten i skiver. Skrell og kutt rødløken i skiver.
Fordel rødløken og gresskarskivene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter. Ha gresskarterningene i en kjele med melken, og kok under lokk på lav varme i 10–15 minutter, eller til gresskarterningene er møre.
Skyll og del rosettkålen i to. Ha rosettkålen over i en skål, og vend inn litt olje og salt. Legg rosettkålen og pepperoniskivene på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 5–6 minutter av grønnsakenes steketid. Stek det hele videre til pepperonien og rosettkålen blir lett sprøstekt.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gnocchien.
Ha det ferdigkokte gresskaret og melken over i en blender, og kjør det hele til en puré. Du kan også bruke en stavmikser. Smak til med salt.
Kok gnocchien i omtrent 2 minutter, eller til den flyter opp. Hell av vannet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek gnocchiene i 3–4 minutter, til de er sprøstekte og gylne.
Riv Grana Padano-osten over retten ved servering.
Vel bekomme!