Pizza med ajvar og grillet gyroskjøtt, toppet med friske grønnsaker og urtedressing
4.14 (80)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
Pizzabunner
2 stk
Lett crème fraîche
75 g
Ajvar
1 pakke
Grillet gyroskjøtt
250 g
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Lett crème fraîche
75 g
Persillade
½ pakke
Fetaost
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1085 kcal
- Fett: 53 g
- Karbohydrater: 97 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne pizzaen med litt oliven hvis du liker det.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Bland sammen halvparten av crème fraîchen og ajvarsausen i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover bunnene. Topp med gyroskjøttet, og stek pizzaene midt i ovnen i 8–10 minutter.
Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, eddik, et par klyper sukker, litt salt og pepper.
Rør sammen resten av crème fraîchen med ønsket mengde av persilladen i en skål. Topp pizzaen med grønnsakene, og smuldre over fetaosten. Server urtedressingen til pizzaene.
Vel bekomme!
Vel bekomme!