Grillet gyros
med kinakål, mais og syltet rødløk, servert med sprø brødpinner og yoghurtdressing4.28 (566)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
4 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rustikke multibrød
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Delt kinakål
200 g
Mais
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Garam masala
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 682 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 61 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også beholde pitabrødene hele hvis du heller vil fylle de. Da følger du bare anvisningen på pakken.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 3 ss sukker og 4 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 8–10 minutter.
Del multibrødene i 1–2 cm tykke strimler, og drypp over litt olje. Fordel brødpinnene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem under kjøttet i ovnen i 6–8 minutter, eller til de er gylne og sprø (se tips).
Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Kutt kinakålen i tynne strimler. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
Ha yoghurten i en skål, og smak til med salt og garam masala-krydderet. Juster tykkelsen med 2–3 ss av syltelaken fra rødløken, til dressingen har ønsket konsistens.
God middag!
Vel bekomme!