Grillet gyros med kinakål, mais og syltet rødløk, servert med sprø brødpinner og yoghurtdressing

Grillet gyros

med kinakål, mais og syltet rødløk, servert med sprø brødpinner og yoghurtdressing
4.28 (566)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
4 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Delt kinakål
200 g
Mais
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Garam masala
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 682 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også beholde pitabrødene hele hvis du heller vil fylle de. Da følger du bare anvisningen på pakken.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 3 ss sukker og 4 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Fordel kjøttet i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 8–10 minutter.
 Del multibrødene i 1–2 cm tykke strimler, og drypp over litt olje. Fordel brødpinnene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem under kjøttet i ovnen i 6–8 minutter, eller til de er gylne og sprø (se tips). 
 Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Kutt kinakålen i tynne strimler. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
 Ha yoghurten i en skål, og smak til med salt og garam masala-krydderet. Juster tykkelsen med 2–3 ss av syltelaken fra rødløken, til dressingen har ønsket konsistens.
God middag!
Vel bekomme!