Laktosefri
Helstekt svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker
fullkornsris og teriyakisaus3.88 (115)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
400 g
Pastinakk
1 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Fullkornsris
135 g
Teriyakisaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 595 kcal
- Fett:
- 7 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbete gir fra seg mye farge, så bruk gjerne hansker og et kjøkkenforkle slik at du unngår søl. Sett et steketermometer i kjøttet om du har, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen er omtrent 64 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene, pastinakken og rødbeten i jevnstore biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Legg det over i en ildfast form, eller i formen med grønnsakene. Stek kjøttet i ovnen i 14–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær kjøttet i tynne skiver før servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp teriyakisausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!