Salsicciaboller med tomatbulgur
stekte grønnsaker, ruccola og krydderyoghurt4.18 (224)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
1 ts
Yoghurt naturell
150 g
Zaatar
1 pakke
Salsicciadeig
300 g
Gul paprika
1 stk
Grønne bønner
150 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 620 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har tid til å lage kjøttboller, kan salsicciadeigen bare stekes som den er, og blandes med grønnsakene før servering.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er gyllen. Tilsett 1 ss av tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt.
Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. Vend inn 1 ts smør før servering.
Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med zaatar-krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
Form salsicciadeigen til passe store boller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek salsicciabollene i 4–5, til er akkurat er gjennomstekte og brunet rundt om. Ha bollene over på en tallerken.
Skyll, rens og kutt paprikaen i store biter. Skyll og kutt stilkfestet av bønnene. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene og bønnene i 2 minutter, eller til de har begynt å bli litt myke. Krydre med salt og pepper. Ha salsicciabollene i stekepannen med grønnsakene, og stek videre i 1 minutt.
Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.
Vel bekomme!