Pasta i sitron- og kryddersmør med stekt kyllingbryst, ovnsbakt brokkoli, tomat og spinat

Pasta i sitron- og kryddersmør med stekt kyllingbryst, ovnsbakt brokkoli, tomat og spinat

3.99 (106)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Pasta
200 g
(Hvete)
Spinat
50 g
Kryddersmør
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sitron
½ stk
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 818 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en litt raskere tilberedning, kan du kutte kyllingen i terninger eller strimler før steking.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Tilbered ønsket mengde pasta som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk spinaten.   
 Kutt brokkolien i små buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i staver. Skrell og finhakk ønsket mengde av hvitløken. Ha brokkolien og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør. Snu brokkolien en gang under steketiden.    
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 3–4 minutter. Snu kyllingen, og stek den i 2–3 minutter på den andre siden. Ha på lokk, og ta stekepannen bort fra platen. La kyllingen hvile i stekepannen frem til servering.
 Sil av vannet, og bland inn ønsket mengde av kryddersmøret og spinaten. Varm forsiktig opp, og smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen. 
 Kutt resten av sitronen i båter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skjær kyllingen i skiver. Topp retten med tomatterningene, og server sitronbåtene til.
Vel bekomme!