Elgkarbonader med soppsaus, stekt rosenkål med eple, gulrøtter og rørte tyttebær
4.22 (166)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rosenkål
200 g
Rødløk
½-1 stk
Grønt eple
½-1 stk
Soppsaus
1 pakke
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
Tyttebær
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 705 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne en puré av gulrøttene hvis du ønsker og har tid. Elgkarbonadene kan også varmes i ovnen på 210 grader i 15 minutter.
Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. La gulrotbitene koke med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid.
Rens rosenkålen, og del dem hvis de er store. Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen, løken og eplet i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper, og ha alt over i en skål.
Ha sausen over i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Hold sausen varm frem til servering.
Varm opp stekepannen fra punkt 2, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i 1–2 minutter på hver side.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!