Glutenfri
Laktosefri
Pannestekt kveitefilet med hvitløksbakte potetskiver og brokkoli, syltet rødløk og smørsaus
4.08 (216)
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Brokkoli
½-1 stk
Hvitløksfedd
1-2 stk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Kveitefilet m/skinn
375 g
Vann
1 dl
Fiskebuljong
1 pakke
Smør
2-3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 560 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en lettvint variant på denne retten, kan du steke potetskivene, brokkolien, rødløksbåter og kveiten i ovnen på 210 grader i omtrent 30 minutter, og servere retten med brunet hvitløkssmør.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Ha potetene, brokkolien og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt salt, pepper og olje. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ha i løken, og kok den i 1 minutt. Rør om, slik at all løken blir syltet. La løken trekke i laken i 2 minutter.
Fjern skinnet fra fisken, del den i porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken med snittflaten ned i omtrent 2 minutter. Snu fisken, og stek den deretter i 3 minutter med skinnsiden ned. Ha den syltede rødløken og 1 dl vann i pannen, og skru ned varmen til lav varme. Ta vare på ½ dl av syltelaken løken lå i. Dampkok fisken videre under lokk frem til servering.
Kok opp syltelaken og fiskebuljongen i en liten kjele, og la det koke i 1 minutt. Ta kjelen av platen, og pisk inn 2–3 ss smør, litt etter litt, til sausen er tykk. Smak til smørsausen med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!