Glutenfri
Laktosefri
Mørkokte svinekjaker i rødvinssaus med vårløk, spinat og ovnsbakte rotgrønnsaker
4.17 (100)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Svinekjaker
350 g
Rødvinssaus
1 pakke
Spinat
50 g
Vårløk
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 563 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket hvitløk, sitronskall og urter med rotgrønnsakene for ekstra smak. Du kan også lage en god stappe av potetene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og skrell gulrøttene og kålroten. Kutt alt i jevnstore biter.
Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend om på dem underveis i stekingen.
Ha svinekjakene, kraften fra pakken og rødvinssausen i en kjele, og kok opp under lokk. La det hele trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. Vend inn spinaten mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.
Skyll, tørk og kutt ønsket mengde av vårløken i skiver. Dryss vårløken over retten ved servering.
Vel bekomme!