Krydderstekt kyllingbryst med hvitløksbakte potetskiver og brokkoli, syltet rødløk og bearnéssaus
Glutenfri

Krydderstekt kyllingbryst med hvitløksbakte potetskiver

brokkoli, syltet rødløk og bearnéssaus
4.33 (513)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Bearnéssaus
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 542 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødløken kan kuttes i båter, og stekes i ovnen sammen med potetene hvis du heller vil det.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i skiver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Fordel potetene, brokkolien og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.   
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen, og krydre med persilladen. Legg kyllingen oppå grønnsakene på stekebrettet når det gjenstår 10–15 minutter av grønnsakenes steketid. Sett gjerne inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.  
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Ha i løken, og kok videre i 1 minutt. Rør om, slik at all løken blir syltet. La løken trekke i laken frem til servering. 
 Ha sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 La kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den i skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst. Skjær kyllingen i skiver ved servering. 
Vel bekomme!