Svineknoke med hasselbackpoteter og smørglasert kål med eple og timian, servert med tyttebærrømme

Smak av jul

Glutenfri

Svineknoke med hasselbackpoteter og smørglasert kål med eple og timian, servert med tyttebærrømme

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Hvitløksfedd
1 stk
Poteter
350 g
Svineknoke
2 stk
Rødkål
300 g
Grønt eple
½ stk
Timian
½ bunt
Sukker
½ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Smør
1 ss
(Melk)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 613 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver av smør. Da blir smøret jevnt fordelt over hele poteten.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen.
Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 210 grader. Fordel hvitløken og en liten klatt smør på hver av potetene, og stek det hele videre i 8–10 minutter (se tips).   
 Ha svineknokene og kraften fra pakkene i en ildfast form. Varm kjøttet i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til det er gjennomvarmt. Snu svineknokene halvveis inn i steketiden.
 Kutt rødkålen i strimler. Skrell og kutt eplet i terninger. Ta bladene av stilken på timianen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i 3–4 minutter. Ha i ½ ts sukker, 1 ss eddik og 1 ss smør, og krydre med salt og pepper. Vend inn timianen og eplet, og stek det hele videre i 1–2 minutter. 
 Bland lettrømmen og de rørte tyttebærene i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Bon appétit!
Vel bekomme!