Glutenfri
Konfiterte kyllinglår med ovnsbakt paprika og pepperonirisotto, servert med frisk fennikelsalat
4.28 (72)
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- hvitvinseddik
- smør
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- sukker
Rød paprika
1 stk
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Vann
1 dl
Sjalottløk
½–1 stk
Pepperonipølse
50 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Spinat
50 g
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Vann
5–6 dl
Hvitvinseddik
1 ss
Smør
1 ss
Fennikel
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Appelsin
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1100 kcal
- Fett: 63 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt paprikaen, fennikelen og løken i jevnstore biter, og stek dem i ovnen sammen med kyllingen.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og rens paprikaen, og kutt den i brede strimler på langs. Ha paprikaen, kyllingen og 1 dl vann i en ildfast form, og vend inn litt olje. Stek kyllingen og paprikaen i ovnen i 20–25 minutter.
Skrell og finhakk løken, og kutt pepperonien i strimler. Kok opp 5 dl vann, og vend inn 1 ss eddik og buljongen. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, pepperonien og risottorisen i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.
Skyll fennikelen, og kutt den i tynne skiver med en skarp kniv, ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt løken i tynne ringer. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Ha 1 ss olivenolje og 1 ss eddik i en bolle, og vend inn fennikelen, løken og appelsinen. Krydre med salt, pepper og litt sukker.
Skyll og grovhakk spinaten. Vend spinaten, den revne osten og 1 ss smør inn i risottoen. Smak til med salt og pepper.
Server sjyen fra formen med kylling og paprika som saus til retten.
Vel bekomme!