Konfiterte kyllinglår med ovnsbakt paprika og pepperonirisotto, servert med frisk fennikelsalat
Glutenfri

Konfiterte kyllinglår med ovnsbakt paprika og pepperonirisotto, servert med frisk fennikelsalat

4.28 (72)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • hvitvinseddik
  • smør
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker
Rød paprika
1 stk
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Vann
1 dl
Sjalottløk
½–1 stk
Pepperonipølse
50 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Spinat
50 g
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
5–6 dl
Hvitvinseddik
1 ss
Smør
1 ss
(Melk)
Fennikel
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Appelsin
½–1 stk
Olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1100 kcal
  • Fett: 63 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt paprikaen, fennikelen og løken i jevnstore biter, og stek dem i ovnen sammen med kyllingen.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skyll og rens paprikaen, og kutt den i brede strimler på langs. Ha paprikaen, kyllingen og 1 dl vann i en ildfast form, og vend inn litt olje. Stek kyllingen og paprikaen i ovnen i 20–25 minutter.       
 Skrell og finhakk løken, og kutt pepperonien i strimler. Kok opp 5 dl vann, og vend inn 1 ss eddik og buljongen. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, pepperonien og risottorisen i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.    
 Skyll fennikelen, og kutt den i tynne skiver med en skarp kniv, ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt løken i tynne ringer. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Ha 1 ss olivenolje og 1 ss eddik i en bolle, og vend inn fennikelen, løken og appelsinen. Krydre med salt, pepper og litt sukker.   
 Skyll og grovhakk spinaten. Vend spinaten, den revne osten og 1 ss smør inn i risottoen. Smak til med salt og pepper.    
 Server sjyen fra formen med kylling og paprika som saus til retten. 
Vel bekomme!