Timiankrydret høyryggfilet med hasselbackpoteter, smørglasert rosettkål med appelsin og soppsaus

Høyryggfilet

Timiankrydret høyryggfilet med hasselbackpoteter, smørglasert rosettkål med appelsin og soppsaus

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser
Sous vide høyryggfilet er oksekjøtt kokt i vakuum over flere timer. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt som kun trenger en rask oppvarming.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Hvitløksfedd
½ stk
Poteter
350 g
Smør
½ ss
(Melk)
Høyryggfilet
300 g
Timian
½ bunt
Rosettkål
1 pakke
Appelsin
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Hvitløksfedd
½ stk
Smør
½ ss
(Melk)
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Timian
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 597 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp omtrent 2 liter vann i en stor kjele. 
 Skrell og finhakk hele hvitløken. Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen. Ha potetene i en ildfast form, vend inn litt olje, salt og pepper, og sett formen midt i ovnen. Skru ned varmen på ovnen til 210 grader når potetene har stekt i 20 minutter. Fordel halvparten av hvitløken og en liten klatt smør på hver potet, og stek videre i 8–10 minutter.
 Skru av varmen på vannet fra punkt 1, og legg i pakken med kjøtt. La kjøttet trekke i 5 minutter. Finhakk halvparten av timianen.   
Skyll og rens rosettkålen. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen og rosettkålen i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett ½ ss smør og resten av hvitløken, og stek videre i 1 minutt. Vend inn appelsinterningene helt til slutt.       
 Løft pakken med kjøtt opp fra kjelen, og ta ut kjøttet fra pakken. Tørk kjøttet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Krydre kjøttet med salt, pepper og den finhakkede timianen på alle sider. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.    
 Varm opp soppsausen i en kjele på middels varme under omrøring. 
 Skjær kjøttet i skiver. Pynt retten med resten av timianen. 
Vel bekomme!