Smak av jul
Briochesandwich med svinefilet, rødkålsalat og ovnsbakte timian- og hvitløkspoteter, servert med aioli
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
Spinat
50 g
Grønt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
1 ts
Filetstykke av svin
300 g
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 918 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag julekrydret rødkål. Ha rødkålen, eplet i terninger, 1 ss sukker, 2 ss valgfri eddik, litt kanel og stjerneanis i en kjele. Kok opp, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt, pepper og eddik.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Bland spinaten, eplet, rødkålen og balsamicovinaigretten i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og 1 ts sukker (se tips).
Skjær kjøttet i 1–2 cm tykke skiver, og krydre det med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Skru av varmen på platen, og la kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.
Varm briochebrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Fyll briochebrødene med kjøttet og rødkålsalaten. Server potetene og aiolien til retten.
Vel bekomme!