Glutenfri
Krydderbakt laksefilet med grønnkålspoteter
stekte rotgrønnsaker og kremet pepperrotsaus4.37 (298)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Strimlet grønnkål
50 g
Laksefilet
270 g
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Pepperrot
1 bit
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Lett crème fraîche
1 pakke
Vann
1 dl
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 761 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil gjøre tilberedningen enklere, kan du steke rotgrønnsakene i ovnen med potetene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i jevnstore terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsakene i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Krydre med salt og pepper.
Ta potetene ut av ovnen når det har gått omtrent 12 minutter av steketiden, og vend inn grønnkålen. Legg fisken oppå potetene og grønnkålen, og krydre fisken med kryddermiksen. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og finriv pepperroten på et rivjern. Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og rør inn crème fraîchen og 1 ss smør. Smak til sausen med pepperroten, salt og pepper.
Nyt måltidet!
God middag!