Chorizoboller med sitron- og persillebulgur, tomatsalat og marinert rødløk servert med yoghurtdressing
4.15 (67)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- salt
- olje
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Vann
½ dl
Bulgur
125 g
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
½ ss
Chorizodeig
300 g
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Yoghurt naturell
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 596 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 47 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne en klype sukker i den marinerte løken.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del sitronen, og klem saften fra halvparten i en liten skål. Tilsett ½ dl vann, løkskivene og litt salt, og bland godt (se tips). La løken trekke i laken frem til servering.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Skyll, tørk og grovhakk persillen.
Fukt hendene, og form kjøttdeigen til små kjøttboller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 4–5 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll tomaten og ruccolaen. Kutt tomaten i båter, og bland den med ruccolaen i en serveringsskål.
Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og litt salt.
Ha ønsket mengde av persillen i den ferdigkokte bulguren, og klem over saften fra resten av sitronen. Tilsett grønnsaksbuljongen og ½ ss smør og bland godt, til bulguren er luftig.
God middag!
Vel bekomme!