Daddelglasert kylling med ovnsbakte blomkålskiver, raita og basmatiris
Glutenfri

Daddelglasert kylling med ovnsbakte blomkålskiver, raita og basmatiris

4.04 (184)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Basmatiris
135 g
Blomkål
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Daddelchutney
1 glass
Mynte
1 bunt
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 731 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 90 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan også stekes i stekepanne. Stek da kyllingen i omtrent 4 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Tilsett chutneyen og litt vann, og server sausen til retten.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Kutt blomkålen i to, og kutt deretter hver del i tynne skiver. Legg blomkålskivene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og salt. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen.
 Bland sammen kyllingen, daddelchutneyen og litt salt i en skål. Fordel kyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skyll og grovhakk mynten og bland den med yoghurten. Smak til med litt salt og pepper, og server raitaen til retten. 
God middag!
Vel bekomme!