Pannestekt lyrfilet med gulrotpuré med ingefær, stekt rosenkål og kremet fiskesaus med sitron

Smak av jul

Glutenfri

Pannestekt lyrfilet med gulrotpuré med ingefær, stekt rosenkål og kremet fiskesaus med sitron

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Ingefær
½ bit
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½–1 dl
Rødløk
1 stk
Rosenkål
200 g
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Kremet fiskesaus med sitron
½–1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 549 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 56 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle oppskriften, kan du koke gulrøttene og rosenkålen i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Ha også litt revet ingefær og 1 ss smør over grønnsakene ved servering.

 Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver. Skrell og finhakk ingefæren, eller finriv den på et rivjern. Kok gulrøttene i 8–10 minutter, til de er møre.  
 Skrell og kutt rødløken i båter. Rens rosenkålen for stygge blader, og del den i to. Varm opp en vid kjele eller en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og rosenkålen i 5–6 minutter, eller til rosenkålen er mør og lett gyllen. Krydre med salt og pepper.      
 Krydre fisken med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.   
 Hell vannet av gulrøttene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Kjør gulrøttene, ønsket mengde av ingefæren og 1 ss smør til en puré med en stavmikser. Ha i ½–1 dl vann hvis du synes konsistensen på puréen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.     
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag! 
Vel bekomme!