Ovnsbakt lyr med squash og cherrytomater i kryddersmørsaus, servert med potetmos
Glutenfri

Ovnsbakt lyr med squash og cherrytomater i kryddersmørsaus, servert med potetmos

4.42 (272)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Cherrytomater
250 g
Hvitløksfedd
1 stk
Kryddersmør
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Squash
½ stk
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 551 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 40 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne retten i dype skåler så det er lettere å få med sausen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll og kutt tomatene i fire. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. La tomatene og hvitløken surre i smøret i 2–3 minutter, eller til tomatene har begynt å gå litt i oppløsning, og sausen er litt kremet. Smak til med soyasausen (se tips).
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Fordel fisken i en romslig, smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Fordel sausen fra punkt 2 over fiskestykkene.
 Skyll og kutt squashen i tynne skiver på omtrent 1 mm, og legg squashskivene i taksteinmønster på toppen av fisken og sausen. Krydre squashen med litt salt og pepper, og drypp over litt olje. Stek det hele i ovnen i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Hell potetmosen over i en kjele, og varm opp på middels varme under omrøring. Smak til med salt.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!