Hjemmelaget blomkålsuppe med grønnkålchips og ristede kjerner, servert med pannekaker og bacon

Hjemmelaget blomkålsuppe med grønnkålchips og ristede kjerner, servert med pannekaker og bacon

3.89 (82)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Blomkål
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Bøkerøkt bacon i skiver
75 g
Strimlet grønnkål
50 g
Kjerneblanding
½ pakke
Pannekaker
½ pakke
(Soya, Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 733 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også skjære baconet i strimler, og toppe suppen med baconstrimlene.

Varm opp stekeovnene til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Tilsett blomkålen, hønsebuljongen og melken. Kok opp under omrøring, og la det hele småkoke på lav varme i 15–20 minutter, eller til blomkålen er gjennomkokt.   
 Fordel baconet utover den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og stek det i ovnen i omtrent 10 minutter (se tips).
Pakk pannekakene inn i aluminuimsfolie, og legg dem på en rist eller i en ildfast form. Varm pannekakene i ovnen under baconet i 15–20 minutter, eller til de er varme.
 Skru ned ovnen til 150 grader. Ta brettet med baconet ut av ovnen. Fordel grønnkålen og kjerneblandingen utover den andre halvdelen av stekebrettet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele videre i ovnen i omtrent 10 minutter. Pass på så det ikke blir brent.
 Bruk en stavmikser eller blender, og kjør blomkålen til en jevn suppe. Spe på med litt vann om suppen blir for tykk, og gi suppen et raskt oppkok. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med grønnkålchipsen og kjernene, og server pannekakene med baconet til retten. 
Vel bekomme!