Quinoasalat med falafel, ovnsbakt søtpotet og granateple, servert med urtedressing
Glutenfri
Vegetar

Quinoasalat med falafel, ovnsbakt søtpotet og granateple, servert med urtedressing

4.13 (76)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Vann
½ dl
Falafler
1 pakke
Quinoamiks
125 g
Granateple
1 stk
Mynte
½ bunt
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 783 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 123 g
  • Protein: 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du granateplefrø til overs? Strø dem over yoghurt med müsli til frokost.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i middels store terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og persilladen. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter.
 Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har. Ha rødløken i en serveringsskål, og vend inn 1 ss sukker, litt salt, 2 ss eddik og ½ dl vann.
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene rundt om i 3–4 minutter, eller til de er gylne.
 Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene. Skyll og finhakk mynten. Ha quinoaen i en stor serveringsskål, og vend inn mynten, granateplefrøene og den syltede rødløken.
 Topp salaten med den ferdigstekte søtpoteten. Server falaflene og urtedressingen til retten.
Vel bekomme!