Lettsaltet torsk med stekte regnbuegulrøtter, knuste poteter og hvit saus

Lettsaltet torsk med stekte regnbuegulrøtter, knuste poteter og hvit saus

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje
Poteter
700 g
Regnbuegulrøtter
600 g
Lettsaltet torskefilet
675 g
(Fisk)
Lettmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Potetkrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Vårløk
1 pakke
Hvetemel
Smør
Salt
Pepper
Olivenolje
Olje
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt muskat, og server med sprøstekt bacon!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver.
Ha fisken i en ildfast form. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg.
Smelt 2 ss smør i en kjele, og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med 5 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp under omrøring, og la sausen stå på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek gulrøttene i 7-10 minutter, til de er møre. Krydre med salt og pepper, og la gulrøttene stå på lav varme frem til servering.
Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med en gaffel. Vend inn litt olivenolje og potetkrydderet.
Skyll og finsnitt vårløken. Vend vårløken inn i potetene eller sausen, eller server den ved siden av.
God middag!