20-30
Laktosefri
Soya- og ingefærbakt laks med asiatisk agurksalat og epleris, servert med chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- salt
- pepper
Epleris
Jasminris
135 g
Rødt eple
½ stk
Asiatisk agurksalat
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss
Soya- og ingefærbakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Tilbehør
Vårløk
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 797 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også kutte eplet i tynne skiver, og ha det i agurksalaten.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Epleris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Vend eplet forsiktig inn i den ferdigkokte risen (se tips).
- Asiatisk agurksalat: Klem limen godt, og del den i to. Press saften fra limen i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp til sukkeret er løst opp. Smak til med salt og pepper.
- Asiatisk agurksalat, fortsettelse: Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene inn i limemarinaden.
- Soya- og ingefærbakt laks: Legg fisken i en ildfast form, og fordel soya- og ingefærsausen over. Stek fisken i ovnen i 5–6 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Tilbehør: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Server vårløken, sesamfrøene og chilimajonesen til retten.