Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt steinbitfilet i soyasmør og ovnsbakt hodekål med hasselnøtter og dill, servert med ramsløkaioli
3.84 (88)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hasselnøtter·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Hodekål
300 g
Hasselnøtter
1 pakke
Dill
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Steinbitfilet
300 g
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Smør
2 ss
Aioli med ramsløk
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 777 kcal
- Fett: 51 g
- Karbohydrater: 41 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du vil spare deg for litt arbeid kan du koke potetene med dillstilkene, og ovnsbake fisken i ovnen med smør, soyasaus og sitronsaft i omtrent 10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter.
Kutt hodekålen i båter på langs ut fra stilken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hodekålen i 2–3 minutter på hver snittflate. Krydre med litt salt og pepper.
Fordel hodekålen utover et stekebrett med bakepapir, og stek den videre i ovnen under potetene i omtrent 10 minutter. Grovhakk hasselnøttene, og strø dem over hodekålen når det gjenstår 4 minutter av hodekålens steketid.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 2 ss smør, ½ pose soyasaus og saften fra den halve sitronen mot slutten av fiskens steketid. Øs soyasmøret over fisken med en skje.
Skyll og finhakk dillen. Ta hodekålen ut av ovnen når den er ferdigstekt. Press over litt av saften fra resten av sitronen, og topp med dillen.
Server ramsløkaiolien til retten.
Vel bekomme!